Jan Bervar

email:jbervar (at) nil (dot) com

Description

Jan Bervar je že pred prihodom na NIL dosegal zavidljive uspehe na področju IT-ja: načrtoval, postavil in upravljal je največji slovenski on-line sistem pravnih informacij (IUS-INFO) ter ustvaril prve ukrojene sisteme požarnih zidov za velika slovenska podjetja.

Danes Jan pomaga NIL-u pridobivati strateško prednost s soustvarjanjem partnerske in sproščene kulture podjetja. Vsak dan potiska meje pri ustvarjanju unikatnega “NIL-ovega inženirstva” ter se vedno trudi močno preseči obstoječe ideje in rešitve, ki jih ponujajo naši principali.

Jan je znan kot zagovornik nenavadnih načinov razmišljanja v podjetju. Spodbuja iskreno izmenjavo idej, v katero so vključeni prav vsi sodelavci na NIL-u.

Prizadeva si za razvijanje dolgoročnih odnosov s strankami, ki temeljijo na medsebojnem spoštovanju in zaupanju. Tak pristop žanje sadove, saj povratne informacije govorijo o Janovi intelektualni iskrenosti ter pokončnosti in zmožnosti prevajanja zahtevnih konceptov v enostavne smernice in načrte. Obenem so stranke navdušene nad njegovim iskrenim zanimanjem za okolje in razmere, v katerih jim NIL lahko pomaga.

Svojemu teamu sodelavcev zaupa in jim daje prostor za razvoj lastnih rešitev – omogoča jim svobodno okolje za širok in odprt, vendar ciljno-usmerjan proces stalnih inovacij. Tak proces NIL-u omogoča nadzorovano rast, iz posameznih inovacij pa lahko skupaj ustvarijo unikatne ter hkrati profitabilne rešitve, ki dobro zaposlijo prodajne oddelke.

Sodelavci cenijo Janovo vztrajanje na odličnosti dela in rezultatov, njegovo kreativnost in široke vzorce razmišljanja. Kljub pogosto stresnim situacijam se trudi ohraniti smisel za humor ter sproščen odnos do dela. Ima vodilno vlogo, vendar je timski igralec – interesi skupine so zanj pomembnejši kot njegovi lastni.

Jan si želi, da NIL postane regijski in svetovni tehnološki inovator ter eden izmed najbolj zaželenih arhitektov in graditeljev sodobnih, poslovno-orientiranih infrastruktur IT-ja. Ko bo ta vizija dosežena, pravi, se lahko upokoji kot butični in ekscentrični vinar :)

Lectures: